Aktivitetet

06 Jun

Trajnim Profesional në sektorin e Hotelierisë

Trajnimi është i organizuar dhe dizajnuar nga Shoqata e Zejtarëve dhe Afaristëve të Prizrenit së bashku me universitetin e Yalovës nga Turqia, si dhe në konsulltim me bizneset e Hotelierisë dhe Restaurantëve. Ligjerues do të jenë profesorët nga Universiteti i Yalovës që kanë përvojë teorike dhe praktike në lëminë e hoteleve dhe restauranteve në tregun dhe shërbimet e hotelerisë në Turqi. Të drejt pjesëmarrjeje në trajnim kanë kandidatët të cilët dëshirojnë të mësojnë për shërbimet hotelierie ose ata të cilët aktualisht...

07 Feb

Prononcimi për media nga këshilli kordinues ZES-it

Në prononcim për media nga këshilli kordinues ZES (Shoqata e Zejtarëve dhe Afaristeve të Prizrenit, Shoqata Esnaf, Shoqata Sofra) deklaruan se: Të nderuar qytetarë, kohëve të fundit jemi dëshmitar të ngjarjeve rreth problematikës dhe prononcimeve të prodhuesve vendor. Ne lidhje me këtë ne si ZES mendojmë: 1. Fuqimisht mbështesim të gjithë prodhuesit vendor Sepse, kontribojnë për zhvillimin e ekonomisë vendore, hapjes së vendeve të reja të punës dhe ndihmojnë në përmiresimin e mirëqenjes sociale 2. Poashtu ne besojmë në instiucionet vendore dhe bëjmë...

18 Jan

Mbështetje të plotë nga Qeveria e Kosovës për Zejtarët e Prizrenit.

Zëvendëskryeministri i Republikës së Kosovës, Ramiz Kelmendi, priti në takim përfaqësuesit e Shoqatës së Zejtarëve dhe Afaristëve të Prizrenit, të kryesuar nga kryetari Sami Dida. Zëvendëskryeministri Kelmendi tha se qyteti i Prizrenit njihet si vendi që ka shumë zejtarë, andaj premtoi se ata do të kenë mbështetjen e Qeverisë së Kosovës në lehtësirat tatimore për zejtarët dhe prodhuesit vendor. Në takim, po ashtu e theksua nevoja e fiskalizimit të bizneseve, e po ashtu edhe mundësia e organizimit të panaireve profesionale që kanë...

03 Jan

SH.Z.A.P Komunikatë për Vitin e Ri

Të nderuar dhe shumë të respektuar zejtarë dhe afaristë të komunës së Prizrenit, Zonja dhe Zotërinjë, Kemi nderin dhe kënaqësinë që t’ju informojmë se Kyresia e SH.Z.A.P me përkushtim më të madhë është duke vazhduar traditën e ndritshme të qenit gardian në ruajtjen dhe ambasador në promovimin e interesave të zejtarëve dhe afaristëve në komunën e Prizrenit. Me një mobilizim dhe angazhim të vazhdushëm në vitin 2016 kryesia e re ka arritur që të kthej namin dhe autoritetin e Shoqatës tek anëtarësia dhe...

22 Nov

Delegacioni i LDK-ës e vizitoi SHZAP-ën

Sot më 22.11..2016, Sh.Z.A.P-ën e vizitoi delegacioni i Lidhjes Demokratike të Kosovës dega në Prizren. Delegacioni i LDK-ës udhëhiqet nga kryetari Haxhi Avdyli, deputetët e e parlamentit të Kosovës nga LDK dr.Hatim Baxhaku dhe z.Anton Cuni si dhe anetarët tjerë të kryesisë së LDK dega në Prizren. Mysafirët nga LDK u priten nga kryetari i SHZAP-ësz. Sami Dida dhe antarët e kryesisë se SH.Z.A.P të cilët mysafirët i njoftuan me problemet që i preokupojnë zejtarët dhe afaristët në komunën e Prizrenit. ...

21 Nov

Takimi me komisionin parlamentar për zhvillim ekonomik

Sot 21.11.2016 u mbajt takimi me komisionin parlamentar për zhvillim ekonomik, infrastruktur, tregti dhe industri në Obiektin e Kuvendit të Republikës së Kosovës. Në këtë taim SHZAP ishte prezente si dhe me shume përfaqësues të tjerë të komuniteteve dhe shoqatat të biznesit dhe grupe parlamentare për zhvillim ekonomik. Ne diskutuam për funksionalizimin e mjedisit biznesor si dhe për investime të ndryshme në interesa të bizneseve. SHZAP si shoqatë e komuniteti biznesor, me shumë biznese të tjera kërkuam funksionalizimin e zonës industriale në...

14 Nov

SHZAP e përkrah revitalizimin e Xhamisë dhe Sahatkullën në Kalanë e Prizrenit

Në takimin e mbajtur me Iniciativën Qytetare, SHZAP jep përkrahje të fiqishme iniciativës për revitalizimin e Xhamisë dhe Sahatkullës në Kalanë e Prizrenit. Duke parë gjendjen në Prizren se si po shkatërohen objektet kulturo-fetare çoft nga djegja e çoft nga shkatërimi politik, ne mendojmë se kjo iniciativë vetëm se ka filluar me xhaminë do të vazhdojnë edhe me obiektet tjera kulturore që ta kthejë buzëqeshjen dhe vlerën e Prizrenit siç ishte më parë. ...

08 Aug

Takimi për prezentimin e ndryshimeve ligjore për argjentarët

Sot 06.08.2016 në takim në Shoqaten e Artareve dhe Zejtareve te Prizrenit. Ne mbledhjen e sotme z.Sami Dida kryetar dhe anetaret e keryesis SH.Z.A.P Organizuan nje takim ku ishin prezent ; Kryetar i SH.Z.A.P z.Sami Dida Ministri i financave z.Abdulla Hoti. Nënkryetari Kuvendit z. Fikrim Damka Kryetari i argjentarëve z,Enver Prapashtica Kryetari i shoqatës “Esnaf “z.Sharik Cibo Dhe shumë aëtarë dhe argjentarë të tjerë të SHZAP. Tema e diskutimit ishte prezentimi i ndryshimeve ligjore për argjentarët . Ky sektor i ekonomisë është më shumë e rëndësishme për Qeverinë sepse...